TapahtumaHyvinvointipäivä 2023
Aika16/09/2023 – 16/09/2023
PaikkaKulttuuri- ja koulukeskus Kaarre
OsoiteKoppelontie 4
HintaTapahtumaan vapaa pääsy | Hyvän olon tunnit ja työpajat ilmaisia
Ilmoittautuminen044 3532 284 Ilmoittaudu tunneille ja työpajoihin tekstiviestillä

Tässä aikataulu tiiviissä muodossa. Alapuolelta löydät ohjelmien tarkemmat kuvaukset

Hyvän olon messut

11.00-17.00 Liikuntasali

Hyvän olon luojat, taitajat, käsityöläiset, yhdistykset ja paikalliset yrittäjät kokoontuvat Kaarteen liikuntasaliin luomaan kävijöille vanhaa kunnon messutunnelmaa. Tervetuloa tutustumaan alueen toimijoihin, ihastelemaan käsityöläisten aarteita ja nauttimaan myyjäisten tunnelmasta. 

Lasten Hyvinvointipäivä

11.00-17.00 Liikuntasalin viimeinen lohko

Tekemistä ja touhua lapsille ja nuorille. Tule kokeilemaan seinäkiipeilyä, pelailemaan ja puuhastelemaan. Alle kouluikäiset yhdessä aikuisen kanssa. Ohjelma on avoinna koko päivän ajan klo 11-17, tervetuloa kaikenikäiset!

Kanteleen päivän konsertti

13.00-14.00 Auditorio

Inarin kunnassa vietetään Kanteleen päivää jopa kahden viikon ajan!

Tapahtuma huipentuu Kanteleen päivänä lauantaina 16.9. klo 13.00 järjestettävään konserttiin koulu-ja kulttuurikeskus Kaarteessa (Koppelontie 4, Ivalo). Vapaa pääsy.

Konsertissa pääsemme nauttimaan kotoisista melodioista ja neljästä kunnassamme kuuluvasta kielestä. Mukana myös edesmenneen paikallisen mestaripelimannin Martti Salon kuvankauniita sävelmiä. Konsertista esiintyjät lähettävät etäterveiset myös Valtakunnalliseen Kanteleen päivän tapahtumaan Helsingin keskustakirjasto Oodiin ja kuulemme samalla miten muualla Suomessa on vietetty Kanteleen päivää. Konsertti on myös osa Hyvinvointipäivää.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/events/834871571538356

Yhteistyökumppanit:
Kanteleliitto
Taiteen edistämiskeskus
Inarin kunta
Ivalon hyvinvointipäivä

Hyvän olon murkinat

11.00-17.00 Kaarteen aula

Menussa loistaa ihana sadonkorjuun aika. Sieniä, poroa ja sesongin herkkuja tarjoilee suosittu Popup Food Ivalo. Jälkiruoat LaSu.

Popup-ravintolassamme on tarjolla valikoima sesonginmukaisia, ruokaisia salaatteja, suolaisia piiraita, hapanjuurileipää ja herkullisia tahnoja.

Menussa loistaa ihana sadonkorjuun aika. Kunnioitamme kotimaisia juureksia ja kurpitsoja, paikallisia sieniä ja poronlihaa unohtamatta. Pyrimme huomioimaan myös erityisruokavaliot. 

Popup Food Ivalo on nokikokki Sonja Lassilan ja ikifoodin Aki Karvosen yhteinen popup-projekti, joka saavutti suuren suosion Inari-viikoilla.

Lapin Susien (LaSu) lentopalloväki laittaa kanttiinipöydän pystyyn ja tarjoilee kävijöille talkoovoimin tehtyjä leivonnaisia ja muita herkkuja. Täältä löytyy myös kahvitarjoilu. 

Hyvän olon Tunnit

11.00-18.45 Auditorio

Joogaa, pilatesta, kehonpainotreeniä, äänimaljahoitoja ja tanssia kaiken ikäisille. Ilmaiseksi!

Tunnit ovat maksuttomia. Paikkoja rajoitetusti: ilmoittaudu etukäteen viestillä numeroon 044 353 2284.

Tuntikuvaus: ”Tervetuloa physiopilateksen maailmaan, missä keho ja mieli kohtaavat harmonisesti! Tunnilla keskitymme kehon syvien lihasten vahvistamiseen ja liikkuvuuden parantamiseen. Se sopii kaikille ikään, kuntoon ja kokemustasoon katsomatta. Tule mukaan kohti vahvempaa ja tasapainoisempaa kehoa rennon pilateksen avulla!”

Mukaan tunnille: oma jumppamatto ja joustava vaatetus.

Tunnin kuvaus: Tämä joogaharjoitus sisältää koko kehon lempeää herättelyä helppojen hengitysharjoitusten, kehon liikuttelun ja hitaiden venyttävien asentojen avulla. Sään salliessa harjoitus ohjataan ulkona ja liikkeet tehdään pääasiassa seisten. Harjoitus sopii kaikentasoisille harjoittajille rautakangesta kuminauhaan. Mikäli olet raskaana tai sinulla on riemullisia haasteita kehosi kanssa, kerro tästä ohjaajalle tunnin alkaessa.

Mukaan tunnille: mukava vaatetus

Tunnin kuvaus: Kehonpainotreenissä treenataan koko kropan lihaksia monipuolisesti. Treenissä harjoitetaan liikkeitä musiikkia hyödyntäen niin, että musiikki antaa rytmin liikkeiden vaihtumiselle. Liikkeiden vaihtumisen vuoksi syke pysyy korkealla koko tunnin ajan. Treeni sopii eri kuntoisille liikkujille, sillä liikkeisiin annetaan erilaisia vaihtoehtoja joita voi soveltaa omaan kuntotasoon sopivaksi. 

Mukaan tunnille: jumppamatto, juomapullo ja sisäliikuntakengät.

Tulee pian tietoa.

Tunnin kuvaus: Tervetuloa tasapainottamaan kehon ja mielen energiat. Restoratiivisen joogan lempeissä asennoissa keho ja mieli saavat hellittää arjen asioista. Tunnin päätteeksi saat syvärentoutua äänimaljojen värähtelyiden ja sointujen syleilyssä. Tunti sopii kaikille, aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita.

Mukaan tunnille: joogamatto ja viltti. Päälle mukavat, pehmeät ja lämpimät vaatteet.

Hyvän olon Työpajat

11.00-16.00 Kota

Varttuneille itsemyötätuntoa ja kehotietoisuutta. Nuorisolle Ailu Vallen Rap-työpaja.

Kota sijaitsee Kaarteen etupihalla. Työpajat ovat maksuttomia. Paikkoja rajoitetusti: ilmoittaudu etukäteen viestillä numeroon 044 353 2284.

Tässä työpajassa tutustutaan itsemyötätuntoon – mitä se on ja mitä se ei ole, miten se voi parantaa hyvinvointiamme ja miksi se on erityisesti nykyaikana tärkeää. Harjoitellaan tunnistamaan, miltä itsemyötätunto tuntuu kehossa ja mielessä ja miten se vaikuttaa meidän fysiologiaan, ajatuksiin, tunteisiin, reaktioihin. Tutustutaan erilaisiin helppoihin ja yksinkertaisiin tekniikoihin, joilla itsemyötätuntoa voi harjoittaa vaikeissa tilanteissa ja jokapäiväisessä arjessa.

Työpajoihin ei tarvitse valmistautua ennakolta.  Työpajoissa on mahdollista kysellä ja jakaa omaa kokemusta, mutta mukaan saa tulla myös vain kuuntelemaan. Teemme pieniä käytännön harjoituksia ja saat konkreettisia vinkkejä kotiin viemisiksi.

Työpajojen ohjaajana toimii Pikku Hukan hoitolan yrittäjä, psykologi Tuulikki Hukka, joka on perehtynyt erityisesti tietoisuustaitoihin, psykofyysisiin menetelmiin sekä ratkaisukeskeiseen lyhytterapeuttiseen työotteeseen. Hän on myös kiinnostunut itämaisista viisausperinteistä, erityisesti kiinalaisesta hoitoperinteestä ja buddhalaisesta psykologiasta.

Mitä tarkoittaa kehotietoisuus ja mitä hyötyä siitä on? Kuinka ystävystyä oman kehon kanssa? Miten kehotietoisuus ja myönteisempi kehosuhde parantaa hyvinvointiamme arjessa? Entä jos inhoan kehoani? Entä kun keho pettää? Näitä kysymyksiä käsittelemme kokemuksellisessa työpajassa, jossa on vähän puhetta ja enemmän käytännön harjoitteita ja vinkkejä, miten edetä kohti myönteisempää ja helpompaa suhdetta omaan kehoon.

Työpajoihin ei tarvitse valmistautua ennakolta.  Työpajoissa on mahdollista kysellä ja jakaa omaa kokemusta, mutta mukaan saa tulla myös vain kuuntelemaan. Teemme pieniä käytännön harjoituksia ja saat konkreettisia vinkkejä kotiin viemisiksi.

Työpajojen ohjaajana toimii Pikku Hukan hoitolan yrittäjä, psykologi Tuulikki Hukka, joka on perehtynyt erityisesti tietoisuustaitoihin, psykofyysisiin menetelmiin sekä ratkaisukeskeiseen lyhytterapeuttiseen työotteeseen. Hän on myös kiinnostunut itämaisista viisausperinteistä, erityisesti kiinalaisesta hoitoperinteestä ja buddhalaisesta psykologiasta.

Tunnin kuvaus: Tehdään yhdessä pienryhmässä yhteinen kappale, jossa rap-säkeistö ja kertosäe, mikä sitten esitetään porukalla työpajan päätteeksi. Tutustutaan työprosessin eri vaiheisiin, mm. lyriikoiden kirjoittamiseen ja rimmaamiseen.

Ohjaaja: Ailu Valle

Kenelle: yläaste ja lukio ikäisille

Tervetuloa nauttimaan hyvän olon päivästä täynnä monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa!

Järjestäjä

Tapahtumaa organisoi Pilvi Ingebrigtsen 044 3532 284 kunnonhoitola@gmail.com

Inarin Kunta on tukenut tapahtuman toteuttamista.

Katso myös muut ajankohtaiset kurssit ja tapahtumat